Vermon Drift Festival -tapahtumaan valmistautuva Riku Tahko esittelee rallicross-Minin – Video!

19.5.2017 / 06:27

[ A- ] / [ A+ ]

Tänä viikonloppuna Vermossa ajettavaan Drift Festival -tapahtumaan valmistautuva rallicross-kuljettaja Riku Tahko kertoi järjestämänsä tapahtuman taustoista, sekä esitteli UrheiluUutiset.comille rallicrossin EM-sarjasta tutun Minin Hyvinkään Vauhtipuistossa toukokuun alkupuolella ajettujen testien yhteydessä.

Rallicrossin EM-sarjaa kolmatta peräkkäistä kautta kiertävä Riku Tahko vierailee Vermon tapahtuman jälkeen viikon päästä rallicrossin SM-sarjassa, kun Hyvinkäällä ajetaan 27. toukokuuta SM-sarjan kauden avausosakilpailu. Tahko testasi kalustoaan, Mini Countryman John Cooper Works Supercar -autoa, Hyvinkäällä pari viikkoa sitten. Vermon tapahtuman markkinointi oli juuri käynnistynyt ja kilpailuun ilmoittautuminen oli hyvässä käynnissä.

– Nelivetoautoja toivottaisiin vielä enemmän mukaan. Niitäkin on hyvin mukana, mutta muutama saisi tulla ainakin vielä lisää. Riihimäen SM-ralli varmasti verottaa ja ehkä myös Hyvinkään crossikisa viikkoa myöhemmin, sekin verottaa. Takavetoautoja on hieno nippu mukana ja siellä on driftingin kärkijätkät mukana, Tahko kommentoi tilannetta tuolloin.

Osallistujalista julkistettiin viime viikonloppuna ja siinä on mukana yhteensä 28 kuljettajaa: nelivetoluokassa 10 ja etuvetoluokassa 18 kuljettajaa. Moottoriurheilukansalle tuttuja nimiä Tahkon lisäksi ovat mm. Toomas Heikkinen, Toni Lukander, sekä Niclas Grönholm.

Vermon tapahtuma on Ken Blockin ideoiman ja luoman Gymhana Grid -kilpailumuodon Suomen osakilpailu, jonka Suomeen toi nyt siis Tahko, urallaan Gymhana Gridin maailman finaaliin kolme kertaa osallistunut kuljettaja. Tapahtuma järjestetään Suomessa nyt ensimmäistä kertaa.

– Myönnän, että kun on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun tälläisen konseptin tapahtuma järjestään Suomessa, niin miten se kerrotaan ulos. Siinä tiedottamisessa on ollut haasteita. Että ihmiset ymmärtää mikä se oikein on. Uskon, että kun paikalle tulee, niin se on mielenkiintoista ja helppo seurattava. Kaksi rataa, peilikuvat toisistaan, kaksi autoa pyörii koko ajan ja kuski kuskia vastaan ajetaan. Se on yleisölle helppo nähdä kumpi oli nopeampi, Tahko kuvailee.

Tahko ei ole asettanut tapahtumalle mitään yleisötavoitetta, numeroiden muodossa.

– Vermossa on ensiluokkaiset fasiliteetit ja ensiluokkainen paikka järjestää autokilpailu ja sijainti on aivan loistava. Toivottavasti ihmiset löytää paikalle. Mitään järisytttäviä odotuksia ei ole, tämä on kuitenkin ensimmäinen vuosi, kun tämä tehdään. Sanotaan näin, että yleisötavoite on, että mahdollisimman moni löytää paikan päälle. Mitään numeroita en ala miettimään, Tahko sanoo.

Katso video yläpuolelta! Riku Tahko esitteli rallicross-Minin Hyvinkäällä, mukana myös ajokuvaa testeistä.

Teksti ja kuva etusivulla: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit