Suomi100: Esko Keinänen, Skoda, Monte Carlo 1961

12.8.2017 / 08:40
Esko Keinänen Monte Carlo 1961

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta.

Lauantaina 12. elokuuta esittelyvuorossa on Esko Keinäsen Skoda Octavia TS vuoden 1961 Monte Carlon EM-rallista. Keinänen osallistui urallaan Monte Carlo -ralliin vuosina 1961-1966 yhteensä kuusi kertaa ja tuo kuudes sija oli hänen paras saavutuksensa kyseisessä kilpailussa ja samalla myös suomalaiskuljettajien paras sijoitus Monte Carlo -rallissa tuohon mennessä. Keinänen myös voitti oman luokkansa vuosina 1961 ja 1962.

Keinäsen olisi itse asiassa pitänyt sijoittua vuoden 1961 Monte Carlon EM-rallissa kolmanneksi, mutta kilpailun järjestäjät muuttivat pistelaskentaa kesken rallin saadakseen kolmoisvoiton ranskalaiselle Panhard-autolle. Ensimmäiset kolme Monte Carloaan Keinänen ajoi Skodalla ja niistä syntyikin todella ikimuistoisia tarinoita, kuten tämä vuonna 1966 julkaistuun kirjaan asti päätynyt tarina vuoden 1962 kilpailusta:

– Kun lumista ja jäistä pikataivalta oli pyöritelty muutama kilometri, näki Walter (Hans-Joachim Walter, rallin EM-mestari 1961) punaisen vilauksen sivupeilistään. Hän lisäsi vauhtia. Tarkoitus oli pudottaa tavoittaja tuntumasta. Punainen välähdys syöksyi kuitenkin kaarteessa ovenkahva edellä rajua luisua ja oli tulla Porschen takalasista sisään. Kartanlukijana toiminut Esko Väinölä harjoitti torvimusiikkia kompressorikäyttöisillä tötteröillä. Vaan Porsche ei uskonut ohituspyyntöä todeksi. Seuraavassa kaarteessa oli uskominen. Skoda luisteli kauniisti ulkokaarretta pitkin ohi. Eikä siinä kaikki. Se hävisi seuraavassa mutkassa, eikä Walter ja hänen sanattomaksi mykistynyt kartanlukijansa nähnyt sitä ennen pikataipaleen maalia, kirjassa sanotaan.

Walterin ja Keinäsen starttiväli oli ollut 30 sekuntia.

Helsingissä 3. marraskuuta vuonna 1935 syntynyt Keinänen oli historian ensimmäinen ralliautoilun Suomen mestari (1959). Keinänen kuoli sydänkohtaukseen 4. tammikuuta 1975 ollessaan vain 39-vuotias.

Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit