Suomi tavoittelee finaalipaikkaa motocrossin MM-joukkuekilpailusta – ”Maailmalla ajavat nuoret menneet eteenpäin”

12.8.2017 / 10:47
Motocross 2017 Suomi MM-kisat

[ A- ] / [ A+ ]

Motocross–kauden huipennus, joukkueiden MM-kilpailu eli Motocross of Nations, kisataan Iso-Britannian Matterly Basinissa syys-lokakuun vaihteessa. Arvostettu joukkuekilpailu on järjestetty vuodesta 1947 alkaen ja sitä pidetään maailman kovatasoisimpana motocross-kilpailuna.

Suomen joukkue lähtee taistelemaan 30. syyskuuta – 1. lokakuuta ajettavaan Motocross of Nations -joukkuekilpailuun jatkopaikasta nuorella kokoonpanolla. Joukkueeseen kuuluvat Juuso Matikainen (MXGP), Kim Savaste (MX2), sekä Jere Haavisto (Open). Varamiestä joukkueelle ei ole nimetty.

– Matterly Basinin rata on meille hieman haastava, mutta mielestäni kuitenkin parempi kuin parin edellisen vuoden kisaradat. Tavoitteemme on päästä karsintaeristä jatkoon A-finaaliin, eli 20 joukkoon. Joukkue on elänyt tietynlaista murrosvaihetta viimeiset vuodet, joukkueemme on ollut aika nuori ja kokematon. Kuitenkin maailmalla ajavat nuoret ovat menneet ajollisesti eteenpäin ja tämä tietysti näkyy suoraan heidän tuloksissaan EM-sarjassa, Suomen maajoukkueen johtaja Jussi Vehviläinen sanoo.

– Jo viime vuonna olimme lähellä finaalipaikkaa ja nyt uskon, että se on meille kova, mutta varmasti realistinen tavoite kunhan epäonni ei puutu peliin. Kilpailun taso huomioiden tämä olisi erittäin hyvä saavutus, Vehviläinen korostaa.

Vehviläinen esittelee Suomen joukkueen kuljettajat

85. Juuso Matikainen (MXGP 350)

– On ajanut vahvaa kautta kotimaan SM-sarjassa ja hän viihtyy hyvin kovapintaisilla radoilla. Jos tarkastelen SM-sarjojen molempia luokkia, niin hän on ollut tähän mennessä niitä harvoja kuskeja. jotka ovat ajaneet erässä kuin erässä kärjessä ja taistelleet voitoista.

86. Kim Savaste (MX2 250)

– EMX250-sarjaa kiertävälle Savasteelle luokka MX2 on luontevin vaihtoehto. Viime vuoteen verrattuna Kimin on varmasti helpompi lähteä kisaan, kun tietää ettei joudu antamaan tasoitusta heti kättelyssä pyöräkoon takia. Savaste ei ole mikään hiekkakuski, vaan suhteessa todella vahva tämän kaltaisilla kovemmilla ja teknisillä radoilla.

87. Jere Haavisto (Open 450)

– On ajanut hyvää kautta kotimaassa, sekä Euroopassa EMX250–luokassa. Joukkueen kannalta hyvä asia on, että Haavisto halusi itse lähteä kisaamaan isolla pyörällä Open-luokkaan, eli lähtökohtaisesti ollaan liikenteessä oikean kokoisella pyörällä. Joukkueemme kannalta nappisuoritus luokassa Open olisi tärkeä ja parantaisi varmasti mahdollisuuksiamme finaaliin.

Teksti ja kuva: Suomen motocross-maajoukkueen tiedote


Facebook kommentit