Suomen MM-ralli jatkaa Jyväskylässä ainakin vuoteen 2020 asti

19.6.2017 / 18:21
Kuva: Jari Hotti

[ A- ] / [ A+ ]

Jyväskylän kaupunginhallitus on hyväksynyt Jyväskylän kaupungin ja AKK Sports Oy:n välisen yhteistyösopimuksen rallin MM-sarjan osakilpailun järjestämisestä Jyväskylässä vuosina 2018-2020. Jyväskylän kaupunginhallitus tiedotti päätöksestään maanantaina.

Tiedotteessa sanotaan, että Jyväskylän kaupunginhallitus hyväksyi Jyväskylän kaupungin ja AKK Sports Oy:n välisen yhteistyösopimuksen MM-rallin osakilpailun järjestämisestä vuosina 2018, 2019 ja 2020. Jyväskylän kaupungilla on 60 vuorokauden mittainen neuvotteluetuoikeus seuraavaa kolmivuotista (2021-2023) sopimuskautta koskien. Tarkoituksena on mm. yhteismarkkinointi- ja viestintätoimenpitein maksimoida Jyväskylän kaupungin saamaa näkyvyyttä ja matkailijamäärää, vahvistaa AKK:n yrityskuvaa ja tapahtuman tuotekuvaa, sekä taata tapahtuman terve talous.

Jyväskylän kaupunki on yksi Suomen MM-rallin virallisista pääyhteistyökumppaneista. Tapahtuman kotikaupunkina toimii Jyväskylän kaupunki. AKK sitoutuu järjestämään sopimusvuosittain yhden kaupunkierikoiskokeen Jyväskylän kaupungin keskustan välittömässä läheisyydessä, jonka lisäksi maali ja lähtö sijaitsevat Jyväskylässä, sekä kilpailukeskus ja huoltoparkki Jyväskylän Paviljongissa. AKK myöntää Jyväskylän kaupungille Neste Rallin ”Official Partner” –statuksen.

Tiedote kertoo, että kaupunginvaltuusto on vuosittain talousarviossa hyväksynyt määrärahan rallitapahtumaa varten. Kuluvan vuoden 2017 tapahtumaan on varattu kaupungin talousarviossa 310000 euroa. Uudessa kolmivuotisessa sopimuksessa palvelusopimuksen arvioidaan olevan 360000 euroa vuodessa ja arvio perustuu kustannustason nousuun. Uutta on vuositasolla 125000 euron lisäosa, joka johtuu kansainvälisten lupamaksujen kasvusta.

Jyväskylän kaupunki hankkii vuosittain yhteistyökumppaneita osallistumaan rallin kustannuksiin. Tavoitteena on saada yhteistyökumppaneilta vähintään 120000 euroa vuodessa. Viime vuosina kaupungin yhteistyökumppaneita ovat olleet Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy, Keski-Suomen liitto, Jyväskylän Messut Oy, Jyväskylän Kongressikeskus Oy ja Keskimaa Oy, jotka ovat saaneet vastineeksi osuutensa ralleihin liittyvästä näkyvyydestä.

Nyt tehdyn sopimuksen yksityiskohdista tiedotetaan tarkemmin heinäkuun lopulla Suomen MM-rallin yhteydessä.

Teksti ja kuva: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit