Sunisen testisopimuksella ei vaikutusta MM-sarjan kuvioihin – ”Ykkösprioriteetti, kilpailutoimintaan keskittyminen 100 %”

9.8.2017 / 11:10
Kuva: M-Sport Teemu Suninen ajoi Suomen MM-rallissa neljänneksi (Kuva: M-Sport).

[ A- ] / [ A+ ]

Ranskalainen moottoriurheilualan yritys Oreca tiedotti maanantaina, että Teemu Suninen on yksi niistä kolmesta kuljettajasta, jotka tulevat toimimaan testikuljettajina uuden R4-luokan kalustopaketin kehitystyössä. Tänä vuonna M-Sportin väreissä rallin MM-sarjassa esiintyneen Sunisen sovittuihin kilpailukuvioihin brittitallissa tuore testisopimus ei tuo muutoksia.

– Se on ajateltu niin, että sitten kun itselläni on vapaata, niin sitten mennään testaamaan. Eli ei missään nimessä häiritse kilpailutoimintaa ja täysi fokus on siinä. Enemmän uskon niin, että tämä toimii tukevana toimintona, kun on enemmän ajamista kilpailujen välissä ja saa pidettyä tuntumaa yllä. Mielenkiintoinen projekti, Teemu Suninen kuvailee UrheiluUutiset.comille.

Kuluvan vuoden tammikuussa autourheilun kansainvälinen keskusliitto FIA ilmoitti, että ranskalainen, moottoriurheiluun erikoistunut Oreca-konserni, on nimetty uuden R4-ralliluokan viralliseksi ja yksinoikeudella kalustopaketteja toimittavaksi tahoksi, jonka sopimus tällä sektorilla on kolmen kauden mittainen. Rallin seuraajille lyhenteet R3 ja R5 ovat tulleet tutuiksi, mutta mikä ihmeen R4?

– FIA lähtee nyt tekemään uutta R4-luokkaa. Siinä on tavoitteena pienentää kuilua etuvetoisten R3-luokan autojen ja nelivetoisten R5-luokan autojen välillä eli siihen tulee eräänlainen väliluokka. Tehdään peruspaketti mikä toimii joka autossa. Siihen tulee mukaan 1,6-litrainen turbomoottori, voimansiirto, jousitus ja sitten jokainen voi laittaa sen siihen koriin mihin haluaa, Suninen taustoittaa.

R4-luokan kohdalla tavoite on varsin selkeä. Ei pelkästään se, että kustannukset putoaa, vaan myös:

– Se, että saataisiin enemmän harrastajia ajamaan hyvillä nelivetoisilla autoilla, Suninen painottaa.

Sunisen lisäksi Orecan testitiimiin kuuluvat kokenut, autourheilun todellinen moniosaaja Stephane Sarrazin, 41, sekä nuorempaa osaamista edustava Raphael Astier, 26. Suniselle Oreca on tuttu, ajoihan suomalainen ranskalaistallissa vuosina 2015-2016 ja viime kausi päättyi WRC2-luokan MM-sarjassa toiseen sijaan.

– Orecalta otettiin yhteyttä. Luulen, että hoidettiin Orecalle hommat hyvin ja suhde on heidän suuntaan hyvä, niin varmasti se helpotti. Ja näkivät, että vauhti on hyvää WRC:ssä. Ollaan vähän myös Toyotaa oltu kehittämässä ja ajamassa. Kokivat varmaan, että on jonkinlaista kokemusta kehittää autoa, Suninen pohtii syitä siihen miksi Oreca päätyi testikuljettajan pestaamisessa kahden ranskalaisen lisäksi juuri nuoreen suomalaiseen.

Kun puhelu Ranskasta tuli, niin Sunisen ei kauan tarvinnut päätöstään miettiä. Ja kun myös Sunisen edustama M-Sport-talli näytti testisopimukselle vihreää valoa, niin kaikki saatiin sovituksi varsin nopealla aikataululla.

– Tuossa vaikutti se, että saatiin asiat fiksusti hoidettua. Ykkösprioriteetti kun on se, että kilpailutoimintaan keskittyminen on 100 prosenttia ja he (Orega) ymmärsivät sen hyvin. Kaikki asiat loksahti hyvin kohdalleen, saan tärkeitä testikilometrejä ja pääsen kehittämään autoa. Asioita, joista on varmasti tulevaisuudessa hyötyä, Suninen muistuttaa.

Selivaara logo 2017

”On helpompi tehdä vertailua muihin kuljettajiin”

Ja kun siitä tulevaisuudesta puhutaan, niin juuri monipuoliset kuljettajat tallipaikkoja jaettaessa nousevat aina suureen arvoon. Ja tässä kohtaa se monipuolisuus on tottakai sitä, että kuljettaja on nopea erikoiskokeilla, mutta pystyy myös tarjoamaan tallille apua auton kehitystyössä.

– Tallipaikat on kortilla. Ja niin kuin viime vuonna, kun Volkswagen lopetti ja ei ehkä se ”raaka nopeus” enää ratkaissut kuka pääsi minnekin, vaan ratkaisevaan rooliin nousi se millainen kuljettaja muuten on ja millainen testaaja on. Tiimille on tietysti tärkeää, että on myös hyvä testaaja. Ilman hyviä testaajia tiimin on vaikeaa rakentaa nopeaa autoa, Suninen korostaa.

Entä millainen testikuljettaja Suninen tässä vaiheessa uraa on?

– Testikuljettajana en osaa itsestäni sanoa vielä mitään. Sanotaan näin, että koitetaan sitäkin puolta ainakin kehittää. Ja näinhän sitä kehittyy, kun pääsee uusia autoja testaamaan ja rakentamaan alusta asti.

Suninen ajoi uransa ensimmäiset MM-rallit WRC-kalustolla Puolassa, sekä Suomessa heinäkuussa ja säväytti niissä heti nopeudellaan. Suomen MM-rallin neljännen sijan jälkeen Suninen lähetti median välityksellä terveisiä taustalla Sunisen asioita hoitavalle Timo Jouhkille, että mielelläänhän näitä WRC-kisoja ajaisi enemmänkin. Suninen kuitenkin muistuttaa, että esimerkiksi Saksan kaltaisten kisojen suhteen R5-luokan kalustokin on hyvä tässä vaiheessa uraa, tärkeintä kun on vain se, että pääsee ajamaan.

– Minun mielipide on, että voin sanoa suoriutuneen hyvin niistä WRC-autoilla ajetuista kilpailuista (Puola, Suomi) ja se on oikea luokka ainakin sorakilpailuissa. Saksa on vielä itselleni haastava ralli, sinne mennään R5-luokan autolla ja näen, että se on oikea luokka siellä. Mutta toivotaan, että tulee joitakin juttuja vielä eteen, viimeistään ensi vuonna.

WRC2-luokka nousi erityisesti nyt Suomen MM-rallin aikaan myös suuren yleisön keskustelunaiheeksi, kun viime vuoden WRC2-luokan lopputuloksia verrattiin tämän vuotisen yleiskilpailun lopputuloksiin. Jos joku vielä aliarvioi WRC2-luokan tasoa ennen tämänvuotista Suomen MM-rallia, niin ei kyllä tee sitä virhettä enää jatkossa.

– Ralleista saa paljon oppia vaikka ajaa R5:llä. Ja niin kuin viime vuonna nähtiin, niin WRC2:ssakin ajetaan kovaa. Sehän oli melkein tänä vuonna WRC:ssä Suomessa kärki sama, kuin oli WRC2:ssa viime vuonna. Kukaan ei voi kieltää etteikö WRC2:ssakin ajettaisi kovaa, Suninen allekirjoittaa näkemyksen.

Selvää tottakai on Sunisen kohdalla, kuljettajan joka on todistanut vauhtinsa jo molemmissa luokissa, että päätähtäin on tässä vaiheessa uraa WRC:ssä.

– Tietysti tässä vaiheessa uraa haluaa lisää kisakokemuksia ja onhan WRC2-luokassakin haasteita, mutta WRC:n puolella niitä haasteita on enemmän ja on helpompi tehdä vertailua muihin kuljettajiin. Se kasvuympäristö on sellainen, että siellä on (Sebastien) Ogier ja (Ott) Tänak tiimikavereina, niin niihin pystyy koko ajan vertaamaan ajamista. Koin, että sieltä saa enemmän irti ja pystyy nopeammin kehittymään, Suninen sanoo.

Saksan MM-ralli käynnistyy erikoiskokeiden osalta perjantaina 18. elokuuta ja Suninen siis kilpailee WRC2-luokassa M-Sportin Ford Fiesta R5:llä. Orecan testitöiden alkamisen osalta tarkkaa aikataulua ei ole vielä tiedossa.

– Alustavasti varsin pian Saksan rallin jälkeen oli puhe, mutta se tarkentuu myöhemmin.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit