Seuraava Kankkunen radalla – Nikon tavoitteena muuttaa harrastus ammatiksi

19.5.2017 / 22:10
(kuva: Miiro Koivula) Niko Kankkunen ajaa nyt TCR-autolla ratakisoja, mutta tarkoitus on kokeilla tulevaisuudessa myös rallia. (kuva: Miiro Koivula)

[ A- ] / [ A+ ]

Niko Kankkunen, 18, ajaa tällä kaudella Saksassa ADAC TCR –sarjaa. Ajokkina on Audi RS3 LMS. Ja kun sukunimi vaikuttaa aika tutulta, niin kyllä, hän on rallimestari Juha Kankkusen poika.

Kankkunen ajoi viime kaudella jo kuusi osakilpailua Saksassa. Silloin autona oli vielä Seat Leon, mutta se on käytännössä sama auto on nykyinen Audikin. Parhaaksi tulokseksi jäi Zandvoortissa ajettu kahdeksas sija. Tämän vuoden ensimmäinen kilpailuviikonloppu Oscherslebenissä toi sijat 23 ja 26.

– Tänä vuonna ajan koko sarjan. Siellä on yli 40 autoa mukana. Ensimmäinen tavoite on päästä aika-ajossa mukaan Q2:seen, johon pääsee 12 parasta. Ensimmäinen kisaviikonloppu meni vähän penkin alle, Kankkunen sanoo UrheiluUutiset.comille.

Tänä viikonloppuna Niko Kankkunen esiintyy Audillaan Alastaron radalla STCC-kilpailussa. Kankkunen ajaa suomalaisen LMS Racingin kalustolla (Lehtonen Motorsport).

– Ajamme vain tämän STCC-kisan. Päätähtäin on Saksassa. Tämä on kotikisa, ja kiva päästä vetämään näillä autoilla myös Suomessa. Auto on kyllä hyvä. Se on ihan kunnon kilpa-auto. Pientä säätöä tehdään koko ajan ja seurataan dataa, että missä voisi ajaa kovempaa ja missä sitten jarruttaa, Kankkunen kertoo.

Kankkunen sanoo, että hänen tavoitteensa on katsoa saisiko autourheilusta ammattia.

– Rataa on nyt lähdetty kokeilemaan ja vietyä tätä asiaa pitemmälle. Kyllä me ralliakin tulemme vielä kokeilemaan. Kympin joukkoon pitäisi päästä, niin sitten alkaisi ura etenemään pikkuhiljaa. Harrastustahan tämä vielä on, mutta olemme puhuneet ja miettineet miten saisi tästä tehtyä urankin. Mennään kausi kerrallaan. Isä tulee tänne lauantaina katsomaan paikanpäälle, ja varmaan sieltä tulee hyviä neuvojakin. Toki pitää samalla opiskella, että on sitten sekin puoli kunnossa, Kankkunen sanoo.

Hän käy vielä lukioita, ja kirjoittaa ensi keväänä.

Kankkunen katsoo, että verenperinnöstä on enemmän hyötyä kuin haittaa.

– Hyötyä siitä on tottakai enemmän kuin haittaa. En ota nimestä mitään paineita. Aina moni kuitenkin täälläkin kisoissa tietää, että kuka on isäni, Niko Kankkunen sanoo.

Kankkunen oli perjantain STCC-aika-ajossa 15. Lauantaina Alastarossa ajetaan peräti kolme kilpailustarttia.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit