Seliöllä dramaattinen aika-ajo Kiinassa – ”Kuulin ison pamauksen, sen jälkeen minua vietiin”

12.8.2017 / 13:24
Kuva: F1H2O.com Sami Seliö koki Kiinan GP:n aika-ajossa kovia (Kuva: F1H2O.com).

[ A- ] / [ A+ ]

F1-veneiden MM-sarjan kärkikuljettaja Sami Seliö kaatoi veneensä Kiinan Harbinin GP:n aika-ajossa rajusti ympäri. Itseään hieman loukannut Seliö joutuu turvautumaan sunnuntaina ajettavassa GP-osakilpailussa varaveneeseen. Filip Roms sijoittui aika-ajossa sijalle 10.

F1-veneiden MM-sarjaa johtava Mad-Croc Baba Racingin Sami Seliö kaatoi veneensä Kiinan Harbinin GP:n dramaattisessa aika-ajossa rajusti ympäri ja joutui keskeyttämään. Ennen kaatoaan Seliö ehti ajamaan ajan, joka olisi vienyt hänet aika-ajon viimeiseen osioon ja vähintään lähtöruutuun kuusi.

Aika-ajon jälkeen Seliön eudustama Mad-Croc Baba Racing -tiimi tutki suomalaiskuljettajan veneen, joka oli rikkoutunut onnettomuudessa sen verran pahasti, että Seliö joutuu turvautumaan huomisessa GP-osakilpailussa varaveneeseen. Vaihdon takia Seliö pudotetaan koko joukon hännille viimeiseen lähtöruutuun.

Seliö kaatoi Baba-veneensä Q2-osion puolivälissä, kun osiota oli jäljellä kahdeksan minuuttia. Dramaattinen tapahtumasarja sai alkunsa radan viimeisen poijun jälkeen, kun Seliön vene kaatui oikean kyljen kautta kaksi ja puoli kertaa ympäri jääden ylösalaisin veteen. Veden alle joutuneen Seliön kypärän niskatuki takertui ohjaamon rakenteisiin kiinni, jolloin suomalaiskuljettaja joutui hengittämään hetkellisesti vettä keuhkoihinsa.

– Jalkaan ja käteen teki kipeää. Jäin pää alaspäin veden alle ja takerruin jostain syystä niskatuestani johonkin kohtaa ohjaamoa kiinni. Hengitin jonkin verran vettä, jonka takia olin menettää tajuntani. Sain väännettyä itseni kuitenkin ulos ennen tajuntani menetystä, Seliö kertasi dramaattista tilannetta.

– En oikein tiedä, miksi vene lähti käännöksen jälkeen ympäri. Ajoni poijulla oli ihan normaalia. Kuulin vain ison pamahduksen ja sen jälkeen minua vietiin. Kun sain vettä keuhkoihini, niin kyllä siinä ehti jo pieni paniikkikin iskeä päälle.

Seliön veneen runko ja moottori rikkoutuivat onnettomuudessa niin pahoin, että suomalaiskuljettaja joutuu turvautumaan huomisessa GP-kilpailussa varaveneeseen.

– On sitä takaa noustu aikaisemminkin. Paha paikka, mutta kaikkemme yritetään. Nyt vähän paikkoja kolottaa. Pientä ”remppaa” tiedossa veneeseen ja kuljettajaan, mutta huomenna taas uusi isku päälle, Seliö lupaa.

Seliön tallikaveri Filip Roms ajoi kauden parhaan aika-ajonsa sijoittuen sijalle 10. Romsin veneen polttoaineongelmat on vihdoin voitettu kanta, joten nurmijärveläiskuljettaja sai ajaa kauden ensimmäisen ongelmavapaan aika-ajon.

– Ensimmäinen osio meni hyvin. Q2:ssa ajoin liian pitkään turhan pienellä potkurilla. Kun vaihdoimme isompaan, niin vauhtini oli heti selkeästi paremmalla tasolla. Q2:n lopussa oli huonoa tuuria. Kun olin nopealla kierroksella, niin aina joku hitaampi oli edessäni. Aika loppui kesken ja en päässyt potkurin vaihdon jälkeen yrittämään yhtään puhdasta aika-ajokierrosta, Roms harmitteli.

Roms oli veneensä suorituskykyyn tyytyväinen.

– Veneeni toimi moitteettomasti, kone työnsi hyvin ja sen balanssikin oli ihan ok. Nyt pitää löytää huomiseen kisaan hyvä kisapotkuri. Kymppipaikalta on mahdollisuudet nousta ainakin kuuden parhaan joukkoon, Roms toteaa.

F1-veneiden Kiinan Harbinin GP-osakilpailu käynnistyy sunnuntai-aamuna kello 9.00 Suomen aikaa.

Aika-ajon tulokset

1) Erik Stark (SWE) 40,65
2) Thani Al Qumzi (UAE) + 0,13
3) Ahmed Al Hameli (UAE) + 0,18
4) Shaun Torrente (USA) + 0,58
5) Philippe Chiappe (FRA) + 0,71
6) Sami Seliö ei aikaa (lähtee viimeisestä lähtöruudusta)

———-

10) Filip Roms + 2,27

Lue myös! F1-veneet viikonloppuna Kiinassa, Seliö MM-johdossa – ”Odotukset ovat korkealla” (10.8.2017)

Teksti: Mad-Croc Baba Racingin tiedote


Facebook kommentit