Rajalalla opettavainen MM-avaus: ”Herranjumala miten kovaa täällä mennään”

12.6.2017 / 11:01
rajala-nor17 Joni-Pekka Rajala ja Vaaranmaa Racingin Mitsubishi avasivat MM-projektinsa Norjassa sijalla 18.

[ A- ] / [ A+ ]

Joni-Pekka Rajala korkkasi rallicrossin MM-ohjelmansa viikonloppuna Norjassa. Vaaranmaan Racingin supercar-Mitsubishillä ajava Rajala oli lopulta kilpailun 18.

Rajala ajoi alkuerissä sijat 17, 19, 17 ja 17. Semifinaalipaikka, 12 parhaan joukkoon, jäi pisteen 27 päähän.

– No ei se ihan huonosti mennyt. Nyt tarvitaan vaan lisää tehoaluetta moottoriin. Mentiin viime vuodesta eteenpäin, mutta niin olivat menneet muutkin. Kyllä me tässä jo apua keksittiinkin, ja on pakkokin. Ehdottomasti kannatti lähteä mukaan. Neljä ehjää lähtöä kuitenkin, Rajala sanoi UrheiluUutiset.comille.

Lauantain märällä ajetuissa alkuerissä Rajala ajallisesti lähempänä MM-sarjan absoluuttista huippua kuin sunnuntain kuivalla.

– Se johtui siitä, että erot tasoittuivat märällä. Oli tehon ja pidon suhteen parempi. Toki sitten sunnuntaina paransin kuusi sekuntia aikaani.

Valikoituja MM-osakilpailuja tällä kaudella ajava Rajala joutui peräti kolmessa alkuerässä ajamaan myös maanmiestään, tehdastallitason Fordilla kilpailevaa Niclas Grönholmia vastaan.

– Minä voitin kerran, hän kaksi kertaa. Kyllähän se hänen voittaminen oli hieno tunne tottakai.

– Mutta herranjumala miten kovaa täällä mennään. Pitää olla tyytyväinen nyt tähänkin, Rajala korosti.

MM-osakilpailun ylivoimaiseen voittoon ajoi Johan Kristoffersson (VW Polo) ennen Andreas Bakkerudia (Ford Focus) ja Sebastien Loebia (Peugeot 208).

Rajalan kausi jatkuu jo lauantaina Honkajoen SM-rallicrossissa, ja MM-sarjaa urakoidaan seuraavan kerran kesä-heinäkuun vaihteessa Ruotsissa.

Lue myös Kalliokoski rynni EM:n semifinaaliin

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit