Ilmari Korpivaaralla voittoisa viikonloppu Solvallassa: ”Onnistunut kilpailu”

18.6.2017 / 21:58
(kuva: STCC/Tony Welam) Kyllä kelpasi Ilmari Korpivaaran tuulettaa Solvallan pääkatsomon edessä. (kuva: STCC/Tony Welam)

[ A- ] / [ A+ ]

Ilmari Korpivaara ajoi voittoon Renault Clio Cupin osakilpailussa Ruotsin Solvallassa. Voittonsa ja kahden paalupaikkansa ansioista Korpivaara otti sarjakärkeä kiinni, ja on täysillä mukana mestaruustaistelussa.

Viikonlopun toisessa startissa Korpivaara oli toinen. Lähdön voitti sarjaa johtava ruotsalainen Joel Jern.

– Onnistunut viikonloppu kaikin puolin. Toki olisi voinut voittaa toisenkin kisan, mutta joka tapauksessa piste-ero kärkeen kaventui nyt kahdella pisteellä. Ensimmäisen kisan voitto ja molempien kilpailujen paalupaikka osoittivat, että vauhti on kunnossa. Kisat toki vähenevät, mutta ei ole mitään hätää, Korpivaara sanoi.

Solvallan rata oli rakennettu raviradan päälle. Rata oli lyhyt ja ahdas, mutta Korpivaaralle se sopi hyvin.

– Rata osui käteen tosi hyvin. Kaikki meni kohdalleen heti aika-ajosta alkaen. Ensimmäisessä kisassa ei ollut juuri mitään kummallista. Paalupaikalta kärkeen ja karkuun. Ensimmäisessä mutkassa vähän piti peitellä muita, mutta sen jälkeen ajoin koko ajan vähän nopeampia kierroksia kuin muut ja tehtyä hyvin eroa, Korpivaara summasi.

– Toinen startti olikin sitten vähän monimutkaisempi juttu. Ennen meitä radalla ajettiin rallicrosskisat, ja vaikka rata tottakai putsattiin, niin asvaltin pinnassa oli silti vähän likaa ja pölyä. Pito muuttui selvästi, ja se vaikutti myös auton säätöihin. Nelosruudusta lähtenyt kuski otti tosi hyvän startin ja yritti ulkokautta ohi. Siinä tuli vähän osumaa. Parin kierroksen jälkeen ohitustilanteessa menin ihan vähän mutkan ulosmenossa leveäksi, ja Jern, joka oli kolmantena, ohitti meidät. Jäin toiseksi, mutta aloin kiriä häntä kiinni. Tällä radalla jarrut joutuvat tosi koville. Ne eivät pääse jäähtymään missään vaiheessa. Minulla alkoi mennä poljin aina vaan syvemmälle. Viimeisillä kierroksilla jäin jo aika paljon, ja oli tosi hyvä, että sain pidettyä kuitenkin kakkossijan. Kun maaliin jälkeen ajoin varikolle, niin etusäiliöt olivat jo tyhjät, Korpivaara kertoi.

Sarjan pistetilanne on hieman auki, sillä Norjassa ajetun osakilpailun pisteet on toistaiseksi poistettu kaikilta sääntöteknisistä töistä. Se on kuitenkin varmaa, että Korpivaara kavensi Jernin johtoa kahdella pisteellä. Sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Falkenbergissa heinäkuun toisena viikonloppuna.

Lähde: Ilmari Korpivaaran tiedote


Facebook kommentit