Felix Nässi ajoi voittoon sateisella Alastaron moottoriradalla

7.8.2017 / 11:29
Kuva: Road racingin SM-sarjan tiedote Felix Nässi oli Superstock 600 -luokan ykkönen Alastarolla sunnuntaina.

[ A- ] / [ A+ ]

Road racingin kauden kolmas SM-viikonloppu ajettiin Alastaron moottoriradalla. Lauantaina kilpailulähdöt päästiin ajamaan kuivalla radalla, mutta sunnuntaina edessä oli vesikeli. Päivä aukesi vielä poutaisena, mutta päivän edetessä taivaalta tihkutti vettä tihenevällä tahdilla.

Lauantaina superbike-luokan voittoon vahvalla esityksellä ajanut Eeki Kuparinen jätti sunnuntain lähdön väliin. Espanjan mestaruussarjaan keskittyvä ja vain pikavisiitille SM-sarjaan poikennut Kuparinen ei ollut ottanut sadekelin renkaita mukaan. Näin ollen märälle radalle ei kannattanut edes lähteä kokeilemaan.

Luokan voittoon ajoi Magnus Collin. “Mankka” on tunnetusti nopea sadekelillä, eikä mies jättänyt nytkään arvailuille varaa. Sadekelin spesialisti pisteli selvästi kovimmat kierrosajat koko porukasta ja suorastaan pujotteli tiensä letkan keskivaiheilta kärkipaikalle. Vielä viimeistä edelliselle kierrokselle lähdettiin Ville Valtosen johdolla, mutta Collin pyyhkäisi Valtosesta ohi kuin tuulispää ja vei nimiinsä jälleen yhden sadekelin kisan. Valtonen oli siis lähdön kakkonen ja Jan Kopponen kolmas.

Superbike B-luokan voiton vei Petri Harju.

Superstock 600 -luokkaa kaikissa osakilpailuissa hallinnut Niki Tuuli joutui jättämään sunnuntain kilpailun ajamatta kuumeen takia. Voiton nappasi lopulta lauantaina toiseksi ajanut Felix Nässi. Kärkipaikkaa piti pitkään hallussaan Nässin kanssa lauantaina kovan taistelun käynyt Aki Valkila. Pieni ajovirhe kuitenkin kostautui, joten Nässi pääsi tuikkaamaan ohi ja karkuun Valkilalta. Kolmanneksi ajoi Vertti Takala, joka teki siinäkin mielessä hienon kisasuorituksen, että nappasi samalla B-luokan voiton. Takalan taakse jäi kisassa tukku nimekkäitä A-luokan kuljettajia.

Lue myös! Niki Tuuli ajoi Alastaron SM-lähdössä Superstock 600 -luokan vakuuttavaan voittoon (6.8.2017)

Teksti ja kuva: Road racingin SM-sarjan tiedote


Facebook kommentit